Пиле с ананас

Продукти

  • 2 с.л. олио оризово
  • 3 чушки зелени
  • 1 с.л. нишесте
  • 1 ананас
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 стръка пресен чесън
  • 4 стръка зелен лук
  • 4 с.л. кокосово мляко
  • 5 с.л. соев сос
  • 700 гр. пилешко филе

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large pile s ananas

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме пилешкото месо на хапки и овкусяваме със соевия сос. 
  2. Оставяме да престои около 30 минути. През това време измиваме и нарязваме чушките, лука и чесъна, почистваме ананаса и го нарязваме на кубчета.
  3. В дълбок тиган, наливаме 2 с.л. оризово олио и оствяме да загрее добре.
  4. Поръсваме пилето с нишестето и разбъркваме добре. 
  5. Пускаме пилешките хапки във загрялото олио, да се пакетират от всякъде и вадим върху лист хартия. 
  6. През това време изсипваме лука и чесъна, разбъркваме и веднага добавяме кубчетата ананас.
  7. Задушаваме леко и връщаме пилешкото месо вътре. 
  8. Накрая заливаме с кокосовото мляко и оставяме да къкри на слаб огън, докато остане на мазнина.