Продукти
-
200
г
пилешко месо
-
100
г
боровинки
-
2
яйца
-
0,5
ч.ч.
бира
-
1
с.л.
галета
-
1
с.л.
брашно
-
50
г
корнфлейкс
-
1
ч.л.
куркума
-
сол
-
черен пипер
-
захар
за карамелизиране
Начин на приготвяне
- Смесваме брашното, галетата, куркумата, корнфлейкса, яйцата, бирата, сол и черен пипер. В сместа оваляме тънко нарязаните парчета пиле и пържим в зехтин.
- През това време в друг тиган карамелизираме боровинките със захарта, като разбъркваме периодично, докато се получи кремообразна смес.
- Изваждаме панираното пилешко от тигана и го поставяме върху домакинска хартия, за да отстраним ненужната мазнина.
- Сервираме месото със соса от боровинки.