Пиле Кордон бльо

Продукти

  • 50 г масло
  • 1 яйце
  • галета
    , примесена с червен пипер и брашно за паниране
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 4 резена кашкавал
    или друго твърдо сирене
  • 800 г пилешко филе
  • 4 резена шунка
    , пушена

Начин на приготвяне

  1. Начукваме пилешките филета на тънки шницели и ги поръсваме със сол и пипер. 
  2. В единият край на месото слагаме по един резен шунка и кашкавал. 
  3. Прихлупваме и панираме в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в галетата. 
  4. Оставяме месото за 10 минути настрани за да изсъхне панировката. 
  5. Разтапяме маслото и изпържваме за кратко месото докато се зачерви. Прехвърляме го в тавичка. 
  6. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20 минути. 
  7. Изваждаме от фурната, поставяме в подходяща чиния, гарнираме с варени картофи или прясна салата по избор и сервираме.