Пиле фрикасе

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 3 жълтъка
  • 1 с.л. червен пипер
  • 6 с.л. олио
  • 5 с.л. брашно
  • 1 пиле
  • 25 г масло

Време: 40 мин.
Ниво: средно

Large pile frikase

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и сваряваме пилето в посолена вода,.
  2. След това го накъсваме или нарязваме на парчета, които запържваме в  маслото до зачервяване.
  3. В дълбок тиган или тенджера запържваме брашното с олиото, до златисто. 
  4. Добавяме червения пипер и прецедения бульон от пилето. 
  5. Оставяме да поври няколко минути, като периодично разбъркваме. 
  6. След това снемаме соса от огъня и го застройваме с жълтъците, разбити в лимоновия сок. 
  7. Добавяме сол и черен пипер на вкус, разбъркваме добре и с него заливаме месото.