Продукти
-
450
г
кайма
свинска
-
2
ч.л.
къри паста
люта
-
3
с. л.
галета
-
1
глава
лук
-
2
с.л.
сок от лайм
-
2
с.л.
кориандър
листа
-
1
червена чушка
-
2
с.л.
кафява захар
-
зехтин
-
морска сол
-
черен пипер
-
кисело мляко
- за соса:
-
250
г
кориандър
листа
-
4
зелени чили чушки
-
2
с. л.
корен от джинджифил
настърган
-
4
скилидки
чесън
-
2
ч. л.
пудра захар
-
3
с. л. листа
мента
-
кимион
-
лимонов сок
Начин на приготвяне
- Изцеждаме сок от лайм. Нарязваме лук и смесваме с каймата.
- Нарязваме и добавяме кориандър и люта чушка, сипваме сок от лайм, къри паста, галета, кафява захар, сол и черен пипер. Размесваме добре.
- Със сместа оформяме кюфтета и ги запържваме в зехтин.
- За соса: Изтискваме сок от лимони.
- В блендер слагаме скилидки чесън, люта чушка, мента, кимион, пудра захар, сок от лимон. Пасираме всичко.
- Сервиарме кюфтетата с кисело мляко и сос от кориандър отстрани.