Продукти
-
сол
на вкус
-
1
с.л.
чубрица
смляна
-
1
с.л.
кимион
смлян
-
1
с.л.
червен пипер
лют, едро смлян
-
1
с.л.
черен пипер
-
1
връзка
зелен лук
-
1
връзка
магданоз
-
3
с.л.
олио
-
1
глава
лук
-
3
с.л.
доматена салца
-
250
г
булгур
дребен
-
250
г
червена леща
Начин на приготвяне
- Измиваме лещата и я заливаме с вода - два пръста над нея. Варим я до сгъстяване.
- Отстраняваме от от котлона, добавяме булгура и разбъркваме хубаво. Захлупваме с капака и оставяме така около 15 минути, за да може булгура да поеме водата.
- През това време нарязваме кромида на много ситно и го запържваме леко в олиото, прибавяме доматената салса и пържим още малко.
- Разбъркваме всичко и към него добавяме готовата смес със ситно нарязаните магданоз и пресен лук.
- Оформяме кюфтенцата в елипсовидна форма, украсяваме с магданоз и сервираме върху листо от зелена салата с няколко капки лимон.
Съвет:
Можем да направим кюфтенца и за децата, като отделим от сместа, преди да сложим пикантните подправки.