Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме тиквата, доматите и лука на парчета. Слагаме ги в голяма тенджера заедно с маслото, кориандъра, кима, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус.
- Захлупваме с капака и задушаваме около 20 минути, като от време на време разбъркваме.
- Изсипваме пилешкия бульон в тенджерата и след като кипне оставяме да ври 20 минути или докато тиквата омекне.
- Отстраняваме тенджерата от котлона и я оставяме настрани да изстине леко. Пасираме до получаването на гладка еднородна смес.
- Изсипваме супата в друга тенджера, затопляме отново, ако е необходимо овкусяваме със сол и черен пипер.
- Преди сервиране гарнираме с малко сметана и крутони.
|