Пенне с миди

Продукти

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 стрък лимонена трева
  • 100 мл бяло вино
  • риган
  • 1-2 скилидки чесън
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • 1 кг пресни черни миди
  • 500 г пенне

Време: 30
Ниво: лесно

Large penne s midi

Начин на приготвяне

1. Сваряваме 500 г пенне в подсолена вода, според указанията на продукта. 

2. В дълбок тиган запържваме леко смачкания чесън със сол, добавяме риган, черен пипер и бялото вино. Добавяме и стръка лимонена трева и оставяме да изври леко виното.

3. Добавяме добре измитите с четка миди и затваряме с капак за 2-3 мин. докато мидите се разтворят. Отстраняваме тези, които не са се разтворили.

4. Прибавяме прецедените пенне в тигана и разбъркваме добре. Гарнираме с магданоз и поднасяме.