Продукти
-
3
с.л.
зехтин
-
1
стрък
лимонена трева
-
100
мл
бяло вино
-
риган
-
1-2 скилидки чесън
-
черен пипер
-
сол
-
магданоз
-
1
кг
пресни черни миди
-
500
г
пенне
Начин на приготвяне
1. Сваряваме 500 г пенне в подсолена вода, според указанията на продукта.
2. В дълбок тиган запържваме леко смачкания чесън със сол, добавяме риган, черен пипер и бялото вино. Добавяме и стръка лимонена трева и оставяме да изври леко виното.
3. Добавяме добре измитите с четка миди и затваряме с капак за 2-3 мин. докато мидите се разтворят. Отстраняваме тези, които не са се разтворили.
4. Прибавяме прецедените пенне в тигана и разбъркваме добре. Гарнираме с магданоз и поднасяме.