Продукти
-
400
г
спагети
-
3
с.л.
зехтин
-
140
г
панчета
или бекон, нарязан на лентички
-
1
лук
, ситно нарязан
-
25
г
масло
-
300
г
тиква , сварена
-
25
г
пармезан
- прясно настърган , плюс допълнително за гарниране
-
3
г
босилек
нарязан
Начин на приготвяне
- В дълбок съд запържваме панчетата или бекона в една супена лъжица зехтин за няколко минути. Добавяме останалия зехтин и лука. Готвим пет минути, докато лукът не омекне и панчетата не станат хрупкави.
- Запържваме тиквата и босилека в маслото. Разбъркваме и покриваме с капак за 6-8 минути, докато тиквата омекне.
- Готвим пенето според указанията на опаковката. Изцеждаме и добавяме към останалата смес, заедно с пармезана.
- Сервираме пастата поръсена с малко пармезан.