Пене с доматен сос и пармезан
Продукти
1
морков
500 мл
вода
130 г
пене
40 г
лук
1 с.л.
зехтин
1 скилидка
чесън , счукана
1 с.л.
доматено пюре
1 с.л.
бяло вино
150 г
бульон , с вкус по избор
сол на вкус
черен пипер на вкус
40 г
пармезан , настърган
Време:
40 мин.
Ниво:
средно
Начин на приготвяне
Сваряваме пенето във врящата посолена вода, според указанието на опаковката. Отцеждаме добре.
Задушаваме лука и морковите в зехтина.
Прибавяме чесъна и запържваме добре.
Добавяме доматеното пюре, виното и бульона.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Варим до кремообразен сос. Разбъркваме внимателно.
Заливаме пенето със соса. Разбъркваме добре и преди сервиране посърваме с пармезана. По желание може да гарнираме с малко босилек.