Пене с броколи
Продукти
1 г
чеснова паста
20 г
сушени домати
80 мл.
сметана , солена
10 г
сирене "пармезан"
40 г
сирене горгонзола
60 г
броколи
130 г
пене
2 г
сол
2 г
черен пипер
Време:
35 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Сваряваме пастата за шест минути и я охлаждаме под студена вода.
В тиган със зехтин запържваме броколите съвсем леко и прибавяме чесновата паста.
Веднага след това прибавяме сметаната заедно с горгонзолата и овкусяваме със солта
и черния пипер.
Оставяме сметаната да поври с горгонзолата, до получаването на желаната консистенция.
Накрая прибавяме вече сварената паста, пармезана и сушените домати.
Разбъркваме добре.
Декорираме със стрък магданоз и сервираме.