Печено пилешко месо с бира и розмарин

Продукти

  • 5 г мащерка
  • 30 г розмарин и няколко стръка за декорация
  • 5 г босилек
  • 5 г риган
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 г черен пипер
  • 1 с. л. червен пипер
  • 1 ч. л. захар
  • 1 ч. л. сол
  • 3 скилидки чесън , обелени и смачкани
  • 330 мл. бира
  • 550 г пилешко месо

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large pecheno pileshko meso s bira i rozmarin

Начин на приготвяне

  1. Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, розмарина и чесъна в бутчетата. 
  2. Върху него поставяме бутчетата, добавяме зехтина и бирата.
  3. Завиваме ги леко с фолиото и ги печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
  4. Изваждаме от фурната, гарнираме със стръкчетата розмарин и сервираме.