Печено пиле с пипер и цитруси
|
Продукти
-
1
пиле
-
1
лимон
-
1
портокал
-
30
г
масло
- размекнато, на стайна температура
-
сол
на вкус
-
черен пипер
и червен пипер на зърна - количество на вкус
|
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон и половин портокал, малко сол и черен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Нарязваме другата половина от лимона и портокала на кубчета и ги слагаме в кухината на пилето.
- Поставяме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 50 минути.
|