Печено пиле с ориз
Продукти
сол на вкус
2 г
черен пипер
5 г
чубрица
80 г
масло
5 г
червен пипер
350 мл.
бира
40 мл.
соев сос
1 кг.
пилешко месо
300 г
ориз , сварен
Време:
60 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Почистваме и порцираме/нарязваме пилето.
Втриваме добре всички подправки и поставяме месото в плик за печене.
Към него добавяме маслото и бирата. Запечатваме плика и разбъркваме внимателно.
Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 45-50 минути.
През това време овкусяваме ориза със сол на вкус и го разстилваме в подходящ съд или чиния.
Вече готовото месо изсипваме върху ориза и сервираме.