Печено пиле с кашкавал и розмарин

Продукти

  • 1 пиле
  • 120 г кашкавал
    , настърган
  • 130 г масло
    , разтопено
  • 0,5 ч.л. черен пипер
  • 0,5 ч.л. чубрица
  • 15 г розмарин
  • 0,5 ч.л. червен пипер
  • 2 лимона
    - изцедени на сок
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме добре пилето. Изсушаваме го с кухненска хартия.
  2. Втриваме много добре всички подправки, заедно със сока от лимоните.
  3. Поставяме пилето в тавичка, поръсваме отгоре настъргания кашкавал, заливаме го с маслото и добавяме около 1ч.ч. вода (да покрие дъното на тавичката).
  4. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 45-50 минути.