Печено пиле с чубрица и морска сол
|
Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
червен пипер
на вкус
-
10
г
морска сол
или на вкус
-
5
с.л.
масло
, на стайна температура
-
1
лимон
-
10
г
чубрица
-
3
стръка
магданоз
-
1
пиле
|
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, чубрицата, морската сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Нарязваме другата половина от лимона на кубчета и го слагаме в кухината на пилето.
- Поставяме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40-50 минути.
|