Печено филе от сьомга с черен ориз, лимец и кълнове

Продукти

  • рукола
  • кълнове
  • див лук
  • магданоз
  • черен пипер
  • масло
  • бяло вино
  • лайм
  • сол
  • зехтин
  • 20 г лимец
  • 20 г черен ориз
  • 200 г сьомга , филе

Време: 12 ч. и 30
Ниво: професионално

Large 2015 05 18 16 36 24 0300 0 1 2

Начин на приготвяне

  1. Сьомгата запичаме в малко зехтин и бяло вино за 12 минути. 
  2. Лимеца е хубаво да престои цяла нощ във вода, след което го сваряваме. 
  3. Сваряваме и черния ориз и ги смесваме като овкусяваме със сол и зехтин. 
  4. От бялото вино, лайма и маслото приготвяме сос. 
  5. Оформяме ястието в подходяща чиния – сьомгата, черният ориз с лимец, кълновете и руколата и ги заливаме с винения сос.