Продукти
-
2
моркова
-
2
агнешки стека от бут
-
3
с.л.
зехтин
-
стрък
розмарин
-
1
лимон
-
4
скилидки
чесън
-
1
жълта
чушка
-
2
картофа
-
1
червена
чушка
-
10
бр
каперси
Начин на приготвяне
1. Смесваме нарязаните на ситно каперси, счукан чесън, настърган лимон, сока на лимона, розмарина и 1 с.л. зехтин. С половината смес натриваме агнешкото. Загряваме фурната на 190 градуса. Слагаме нарязаните чушки, моркови и картофи в тава и ги поръсваме с останалия зехтин и малко от маринатата. Подправяме и запичаме за 30 минути.
2. В горещ тиган запечатваме агнешките стекове за няколко минути до златисто. Слагаме месото върху зеленчуците и заливаме с останалата марината. Връщаме във фурната за 5 минути. По желание може да използваме и броколи, карфиол, цвекло и други зеленчуци.