Печени ябълки в сайдер |
|
Продукти
|
Време: 50
|
Начин на приготвяне1. Загряваме фурната до 200 градуса. Изсипваме сайдера в малък тиган и го оставяме да заври. Трябва да продължи да се вари на среден огън, докато течността намалее с малко по-малко от половината. 2. Изрязваме кората от горната част на всяка ябълка (около 1/3 от площта). Използваме специален нож, за да издълбаем семенната част. Поставяме ябълките тавичка. 3. Разбъркваме канелата, маслото и кафявата захар в сайдер сиропа. Изсипваме го в кухините на ябълките, като го оставяме да прелее в тавичката. Печем ябълките за 40 до 50 минути, докато станат приятно меки. 4. Сервираме топли ябълките в десертни купички с допълнително сироп с лъжица върху тях. По желание може да добавите топка ванилов сладолед и цели орехови ядки. |