Печени цели картофи

Продукти

  • 500 г картофи пресни
  • 250 г масло разтопено
  • 1 връзка пресен лук
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 70 мин.
Ниво: лесно

Large pecheni tseli kartofi

Начин на приготвяне

  1. Много добре измиваме картофите.
  2. Почистваме, измиваме и нарязваме лука на ситно.
  3. В тавичка поставяме картофите и ги поливаме с маслото. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
  4. Добавяме около 1 ч.ч. вода и поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна.
  5. Печем около 50 минути, като последните 10 минути добавяме ситно нарязаният лук.
  6. Сервираме ястието горещо.