Печени свински късчета

Продукти

  • 5 мл. лимонов сок
  • 3 г червен пипер
  • 3 г черен пипер
  • сол на вкус
  • 60 мл. бяло вино
  • 3 с.л. мед
  • 4 с.л. горчица
  • 1 кг. свинско месо

Време: 65 мин.
Ниво: лесно

Large pecheni svinski kascheta

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на парченца и ги овкусяваме с подправките.
  2. В купа разбъркваме меда с горчицата и овалваме месото хубаво.
  3. Поставяме в тава и заливаме с виното и вода, колкото да се покрие месото.
  4. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 50 минути, като обръщаме месото, за да се запече и от двете страни.
  5. Поднасяме с гарнитура по избор.