Печени ребра с мед

Продукти

  • 3 с.л. мед
  • сол на вкус
  • 5 г черен пипер
  • 15 г чубрица
  • 330 мл. бира
  • 120 мл. соев сос
  • 1 кг. свински ребра

Време: 12 ч. 70 м
Ниво: средно

Large pecheni rebra s med

Начин на приготвяне

  1. Насоляваме и натриваме добре ребрата с подправките.
  2. Поставяме ги в купа и добавяме соевият сос. Разбъркваме добре и покриваме с капак. Оставяме така да престой едно денонощие.
  3. След това изцеждаме ребрата от маринатата и ги поставяме в тавичка. Добавяме бирата.
  4. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около час или до пълното омекване на месото.
  5. След като извадим ребрата от фурната ги поливаме с меда, разбъркваме ги добре и ги сервираме горещи с гарнитура от пържени картофи или салата по избор. 

Съвет:

Ребрата може да изпечем и на барбекю.