Продукти
-
3
с.л.
мед
-
сол
на вкус
-
5
г
черен пипер
-
15
г
чубрица
-
330
мл.
бира
-
120
мл.
соев сос
-
1
кг.
свински ребра
Начин на приготвяне
- Насоляваме и натриваме добре ребрата с подправките.
- Поставяме ги в купа и добавяме соевият сос. Разбъркваме добре и покриваме с капак. Оставяме така да престой едно денонощие.
- След това изцеждаме ребрата от маринатата и ги поставяме в тавичка. Добавяме бирата.
- Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, около час или до пълното омекване на месото.
- След като извадим ребрата от фурната ги поливаме с меда, разбъркваме ги добре и ги сервираме горещи с гарнитура от пържени картофи или салата по избор.
Съвет:
Ребрата може да изпечем и на барбекю.