Печени пресни картофи с магданоз и розмарин

Продукти

  • 1 кг. пресни картофи
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 0,5 ч.л. розмарин
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. зехтин

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large pecheni presni kartofi s magdanoz i rozmarin

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и изтъркваме картофите. Нарязваме ги. 
  2. Слагаме ги в тава, в която добавяме ситно нарязания чесън. 
  3. Сипваме малко зехтин, поръсваме с розмарина, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с една малка чашка вода и разбъркваме добре. 
  4. Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна.
  5. Сервираме горещи, поръсени с нарязания магданоз.