Печени пилешки крилца и бутчета със соев сос

Продукти

  • 50 г масло на стайна температура
  • 20 мл соев сос
  • 500 г пилешки бутчета
  • 500 г пилешки крилца
  • 150 г доматен сос

Време: 180 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 08 14 13 51 37 0300 0 1 2 3 4

Начин на приготвяне

  1. Сложете пилешките крилца заедно с доматения и соевия сос в плътно затворен найлонов плик и мариновайте най-малко за един час.
  2. Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с масло тава с размери 20 см. х 30 см. Изсипете крилцата и бутчетата с маринатата в тигана и добавете накъсаното на малки парченца масло.  
  3. Печете на 200 градуса за около 60 мин., като обръщате крилцата на всеки 10-15 минути. Маринатата ще бъде рядка през първите 45 минути. Когато сосът започне да се сгъстява, започнете да обръщате крилцата и бутчетата по-често, за да не загорят. Гответе, докато станат готови. 
  4. Сервирайте с гарнитура по избор.