Продукти
-
50
г
масло
на стайна температура
-
20
мл
соев сос
-
500
г
пилешки бутчета
-
500
г
пилешки крилца
-
150
г
доматен сос
Начин на приготвяне
- Сложете пилешките крилца заедно с доматения и соевия сос в плътно затворен найлонов плик и мариновайте най-малко за един час.
- Загрейте фурната до 200 градуса. Намажете с масло тава с размери 20 см. х 30 см. Изсипете крилцата и бутчетата с маринатата в тигана и добавете накъсаното на малки парченца масло.
- Печете на 200 градуса за около 60 мин., като обръщате крилцата на всеки 10-15 минути. Маринатата ще бъде рядка през първите 45 минути. Когато сосът започне да се сгъстява, започнете да обръщате крилцата и бутчетата по-често, за да не загорят. Гответе, докато станат готови.
- Сервирайте с гарнитура по избор.