Печени пилешки бутчета с чесън, бира и пипер

Продукти

  • 330 мл бира
  • 6 пилешки бутчета
  • 5 скилидки чесън
    - обелени и смачкани
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 0,5 с.л. червен пипер
    на зърна
  • 2 г черен пипер
    на зърна
  • 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер и чесъна в бутчетата. 
  2. Върху него поставяме бутчетата, добавяме зехтина и бирата.
  3. Завиваме ги леко с фолиото и ги печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
  4. Сервираме веднага с гарнитура от печени картофки.