Печени пилешки бутчета с червен пипер, масло и лимон
|
Продукти
-
10
мл
сок лимон
- прясно изцеден
-
330
мл
бира
-
1
ч.л.
червен пипер
-
сол
на вкус
-
120
г
масло
-
6
бр.
пилешки бутчета
|
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Измиваме и почистваме бутчетата.
- В купичка смесваме лимоновия сок, червения пипер и солта. Втриваме ги хубаво в бутчетата.
- Поставяме бутчетата в тавичка или подходящ съд за печене и добавяме маслото.
- Добавяме бирата и поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 45-50 минути.
- Изваждаме и сервираме с резени лимон и свежа салата по избор.
|