Печени пълнени тиквички

Продукти

  • черен пипер
    на вкус
  • 2 глави лук
  • 6 с.л. лютеница
  • 50 г масло
  • 3 домата
  • 200 г кайма
  • 240 г кашкавал
  • 6 тиквички
  • 10 г риган

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и срязваме на две тиквичките (през средата). Издълбаваме вътрешността им.
  2. Почистваме, измиваме и нарязваме доматите и лука. Поставяме ги в купа заедно вътрешната част от тиквичките и разбъркваме.
  3. Към сместа добавяме каймата, ригана и черен пипер на вкус. Разбъркваме.
  4. Поставяме почистените тиквички в намаслена тавичка, върху всяка от тях поставяме масло, лютеница, лучена смес и ги поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 30 минути, като добавяме малко вода в тавичката (да покрие дъното).
  5. Изваждаме ги и ги поръсваме с настъргания кашкавал. Връщаме във фурната за още около 10 минути.
  6. Сервираме горещи.