Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
2
глави
лук
-
6
с.л.
лютеница
-
50
г
масло
-
3
домата
-
200
г
кайма
-
240
г
кашкавал
-
6
тиквички
-
10
г
риган
Начин на приготвяне
- Измиваме и срязваме на две тиквичките (през средата). Издълбаваме вътрешността им.
- Почистваме, измиваме и нарязваме доматите и лука. Поставяме ги в купа заедно вътрешната част от тиквичките и разбъркваме.
- Към сместа добавяме каймата, ригана и черен пипер на вкус. Разбъркваме.
- Поставяме почистените тиквички в намаслена тавичка, върху всяка от тях поставяме масло, лютеница, лучена смес и ги поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 30 минути, като добавяме малко вода в тавичката (да покрие дъното).
- Изваждаме ги и ги поръсваме с настъргания кашкавал. Връщаме във фурната за още около 10 минути.
- Сервираме горещи.