Продукти
-
сол
на вкус
-
100
г
заквасена сметана
-
150
г
сирене
-
150
г
кашкавал
-
10
г
масло
-
250
г
макарони
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните във вряща, посолена вода заедно с маслото, за да не залепват.
- Отцеждаме ги и ги оставяме настрани.
- Настъргваме кашкавала и сиренето.
- В голяма купа смесваме кашкавала, сиренето, заквасената сметана и сол на вкус.
- Разбъркваме добре.
- Добавяме макароните и разбъркваме хубаво сместа. Изсипваме в подходяща тава.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, до леко златиста коричка.
- По желание, преди сервиране гарнираме с малко пресен магданоз и червен пипер.