Печени картофи със сирене, риган и маслини
|
Продукти
-
сол
на вкус
-
5
г
червен пипер
-
5
г
черен пипер
-
10
г
риган
-
20
мл
зехтин
-
80
г
масло
, на стайна температура
-
160
г
сирене
-
500
г
картофи
-
40
г
маслини
|
Време: 80 мин.
Ниво: лесно
|
Начин на приготвяне
- Измиваме и сваряваме картофите. Обелваме ги и ги нарязваме на колелца.
- Натрошаваме сиренето. Нарязваме маслините.
- В тава поставяме зехтина, накъсаното на парченца размекната масло, нарязаните картофи, маслините и сиренето.
- Разбъркваме ги внимателно.
- Добавяме ригана, черния и червен пипер и сол на вкус. Отново разбъркваме внимателно и поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна. Печем до готовност (около 50 минути).
|