Печени картофи със сирене, риган и маслини

Продукти

  • сол на вкус
  • 5 г червен пипер
  • 5 г черен пипер
  • 10 г риган
  • 20 мл зехтин
  • 80 г масло , на стайна температура
  • 160 г сирене
  • 500 г картофи
  • 40 г маслини

Време: 80 мин.
Ниво: лесно

Large pecheni kartofi sas sirene rigan i maslini

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и сваряваме картофите. Обелваме ги и ги нарязваме на колелца. 
  2. Натрошаваме сиренето. Нарязваме маслините. 
  3. В тава поставяме зехтина, накъсаното на парченца размекната масло, нарязаните картофи, маслините и сиренето. 
  4. Разбъркваме ги внимателно. 
  5. Добавяме ригана, черния и червен пипер и сол на вкус. Отново разбъркваме внимателно и поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна. Печем до готовност (около 50 минути).