Печени броколи с шунка

Продукти

  • 1 к.ч. галета
  • 1,5 к.ч. заквасена сметана
  • 3 яйца
  • 250 г шунка
  • 125 г краве масло
  • 1 к.ч. прясно мляко
  • 1 глава броколи
  • 1 к.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Броколито се сварява в подсолена вода, към която е добавено млякото. 
  2. Отцежда се и се нарязва. 
  3. Огнеупорен съд се намазв с мазнина и в него се изсипва зеленчукът, като се покрива със ситно нарязаната шунка. 
  4. Сметаната и яйцата се разбиват и с тях се залива ястието. Посипва се с галета. 
  5. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.