Продукти
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
20
г
масло
-
2
скилидки
чесън
-
5
чери домата
-
2
лимона
-
1
бр.
риба ципура
-
1
ч.л.
розмарин
Начин на приготвяне
- Почистваме добре ципурата, но я оставяме с главата и перката.
- Правим няколко резки с нож върху кожата й, след което я посоляваме и натриваме с черен пипер.
- Отвътре и отвън я поливаме със сока от единия лимон и я оставяме да се маринова за 20 минути.
- Нарязваме чери доматите или ги оставяме цели (по избор), чесъна и останалия един лимон.
- След това застиламе тава с хартия за печене и поставяме рибата.
- Добавяме маслото и нарязаните домати, чесън и лимон.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 20 минути.