Продукти
-
1
ванилия
-
200
г
захар
и 4 с.л. за поръсване на тиквата
-
5
яйца
-
1
л.
прясно мляко
-
1
кг.
тиква
Начин на приготвяне
- Почистваме тиквата от семенната част, обелваме я и я нарязваме на парчета с големината по избор. Поставяме ги в подходяща тава, поръсваме ги с 4 с.л. захар и ги покриваме с лист алуминиево фолио и ги запичаме за 20 минути в умерена фурна (160-180 градуса).
- През това време разбиваме яйцата с останалата захар, добавяме млякото и ванилията.
- Изваждаме тавата от фурната, заливаме тиквата с млечната смес и я връщаме във фурната за още около 45-50 минути или докато млечният крем стегне.
- Преди сервиране я охлаждаме.