Продукти
-
сол
на вкус
-
0,5
лайм
изцеден на сок
-
20
г
заквасена сметана
-
0,5
авокадо
, зряло
-
20
г
черен сусам
, печен
-
20
г
бял сусам
, печен
-
40
г
сладък сос терияки
-
180
г
филе от сьомга
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната до 200 градуса.
- Посоляваме сьомгата и я намазваме със соса Терияки.
- Слагаме намазаната сьомга върху пергаментова хартия и поръсваме със сусама.
- Печем в предварително загрятата до 200 градуса фурна, около 10-15 минути.
- Почистваме авокадото и го намачкваме с вилица.
- Претриваме намачканото авокадо през фина цедка (с дъното на малък черпак).
- Смесваме получената гладка маса със заквасената сметана.
- Овкусяваме крема с лайм и сол на вкус.