Продукти
-
1
ч.л.
корен от джинджифил
-
2
скилидки
чесън
-
1
пъстърва
-
1
с.л.
бадеми
смлени
-
3
с.л.
доматено пюре
-
2
зелени чили чушки
-
1
ч.л.
гарам масала
(или микс от кардамон, канела, карамфил, кимион, черен пипер)
-
200
мл.
кокосово мляко
-
1
с.л.
кориандър
листа
-
лимонов сок
-
зехтин
-
сол
-
черен пипер
-
100
г
ориз
|
Време: 35 мин.
Ниво: професионално
|
Начин на приготвяне
- Овкусяваме рибата с лимонов сок, зехтин и сол.
- За соса нарязваме чесъна, лютата чушка и кориандъра и настъргваме джинджифила. Смесваме всичко в купичка, като добавяме бадемите, доматеното пюре, гарам масалата и кокосовото мляко. Подправяме със сол и черен пипер.
- В тавичка с хартия за печене поставяме рибата и отгоре заливаме със соса. Печем във фурната на 200 градуса, около 15 минути.
- В подсолена вода сваряваме ориза и сервираме като гарнитура към рибата.
|