Продукти
-
75
мл.
зехтин
екстра вържин
-
1
с.л.
соев сос
светъл
-
0,5
портокал
кората и сока
-
1
с.л.
каперси
мариновани, подсушени
-
6
стръка
кориандър
пресен
-
1
ч.л.
кориандър
на зърна,леко запечени предварително
-
3
бр.
паламуд
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и филетираме рибата.Осоляваме я и леко напръскваме със зехтин.
- Счукваме зърната кориандър в хаванче.Отделяме листата пресен кориандър от стъблата, като нарязваме ситно само стъблата и ги добавяме към счуканите зърна. Смачкваме ги добре, добавяме кората от портокал и каперсите, като донамачкваме всичко.Добавяме зехтина , сока от портокал и соевия сос, разбъркваме добре и оставяме настрани.
- Печем филетата на плоча или в тиган, започвайки откъм кожата.
- Готовото филе сервираме, като разбъркаме листата от кориандър с дресинга, и залеем с него рибата.