Печен паламуд с дресинг от каперси и кориандър

Продукти

  • 75 мл. зехтин
    екстра вържин
  • 1 с.л. соев сос
    светъл
  • 0,5 портокал
    кората и сока
  • 1 с.л. каперси
    мариновани, подсушени
  • 6 стръка кориандър
    пресен
  • 1 ч.л. кориандър
    на зърна,леко запечени предварително
  • 3 бр. паламуд

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и филетираме рибата.Осоляваме я и леко напръскваме със зехтин.
  2. Счукваме зърната кориандър в хаванче.Отделяме листата пресен кориандър от стъблата, като нарязваме ситно само стъблата и ги добавяме към счуканите зърна. Смачкваме ги добре, добавяме кората от портокал и каперсите, като донамачкваме всичко.Добавяме зехтина , сока от портокал и соевия сос, разбъркваме добре и оставяме настрани.
  3. Печем филетата на плоча или в тиган, започвайки откъм кожата.
  4. Готовото филе сервираме, като разбъркаме листата от кориандър с дресинга, и залеем с него рибата.