Продукти
- За масленото тесто:
-
1
яйце
-
50
г
пудра захар
-
150
г
брашно
-
100
г
масло
- За плънката:
-
15
г
нишесте
-
45
мл.
бяло вино
-
настъргана кора от лимон
-
100
г
захар
-
200
г
праскови
обелени и нарязани
-
1
пак.
ванилена захар
Начин на приготвяне
- Сваряваме нарязаните праскови заедно със захарта и виното. Разтваряме нишестето със студена вода и доливаме като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Накрая добавяме ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставяме да се охлади.
- Замесваме тестото от размекнатото масло, брашно, яйце и пудра захар. Оставяме го за 1 час в хладилника.
- Разточваме кора от тестото с дебелина 0.5 см.
- Разстиламе тестото в намазнена форма за пай и покриваме и стените. Изсипваме охладената плънка.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25 минути (до зачервяване).