Продукти
- За масленото тесто:
-
50
г
пудра захар
-
150
г
брашно
-
100
г
масло
-
1
яйце
- За плънката:
-
200
г
круши
обелени и нарязани
-
100
г
захар
-
50
мл.
бяло вино
-
15
г
нишесте
-
настъргана кора от лимон
-
1
пак.
ванилена захар
Начин на приготвяне
- Сваряваме нарязаните круши заедно със захарта и виното. Разтваряме нишестето със студена вода и доливаме като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Накрая добавяме ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставяме да се охлади.
- Замесваме тестото от размекнатото масло, брашно, яйце и пудра захар. Оставяме го за 1 час в хладилника.
- Разточваме кора от тестото с дебелина 0.5 см и оставяме настрани малка топка от тестото за приготвяне на лентички за декорация.
- Разстиламе тестото в намазнена форма за пай и покриваме и стените. Изсипваме охладената плънка и покриваме с лентичките.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20 минути (до зачервяване).