Начин на приготвяне
- "Запечатваме" патешкото магре в нагорещен тиган, без мазнина.
- Следва топлинна обработка за 5 минути в затоплена на 180 градуса фурна. Така обработено, нарязваме филето на филии.
- От червеното цвекло и мангото се приготвяме следната гарнитура: Пасираме ги поотделно и ги прецеждаме. Към цвеклото прибавяме червеното вино, кафявата захар и канелата. Кипваме сместа и добавяме агар-агар. Оставяме в хладилник да стегне за 5 минути в подходяща форма. Правим захарен сироп от водата и захарта. Пасираното манго също прецеждаме, добавяме му захарния сироп и агар-агар. Оставяме в хладилник за 5 минути, във форма.
- Аранжираме ястието като започваме от патешкото магре, гарнитурата и сос от редукция на балсамов оцет, мед и мащерка.
|