Пататник с моркови

Продукти

  • 2 с.л. краве масло
  • 2 моркова
  • 1 връзка зелен лук
  • 5 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 100 г кашкавал
  • 200 г сирене
  • 10 картофа

Начин на приготвяне

  1. Обелваме картофите и ги нарязваме на ситно.
  2. Смесваме ги с настърганото на ситно ренде сирене, настъргания кашкавал, нарязания на ситно лук, нарязаните също на ситно скилидки чесън, морковите, олиото и кравето масло.
  3. Объркваме добре сместа и я изсипваме в тава.
  4. Печем в умерена фурна, докато пататникът се запече отгоре – тогава го объркваме с лъжица и наливаме 1 чаена чаша топла вода. Допичаме докато хване златисто-кафява коричка.
  5. Поднасяме ястието топло.