Продукти
-
60
г
рукола
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
2
бр.
пъстърва
, филе
-
4
с.л.
бадеми
, филирани
-
1
с.л.
оцет
, балсамов
-
2
с.л.
зехтин
-
2
домата
-
1
скилидка
чесън
, нарязана на ситно
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната на 200 градуса.
- Слагаме доматите, чесъна, зехтина и балсамовия оцет в тавата за печене и ги разбъркваме заедно. Печем 20 минути.
- Поставяме в съда рибните филета, поръсваме ги с бадемите, малко сол и черен пипер.
- Връщаме във фурната за още 10-15 минути, докато рибата стане готова и бадемите леко се препекат.
- Сервираме с рукола, поръсена с изцеден пресен лимонов сок.