Паста със зехтин и трюфели

Продукти

  • 50 г масло
  • 2 ч.л. зехтин
  • сол
    на вкус
  • 50 г пармезан
    настърган
  • 300 г спагети
  • 25 г гъби трюфели

Начин на приготвяне

  1. Завираме вода в голяма тенджера и добавяме малко сол. Изсипваме спагетите и варим според указанието на опаковката (около 6-8 минути), за да станат *ал денте.
  2. В дълбок тиган смесваме маслото, малко сол на вкус, пармезана, зехтина и гъбите (по желание, може да ги нарежем или оставим цели).
  3. Заграваме ги на котлона, докато маслото се разстопи. Разбъркваме внимателно и снемаме от котлона.
  4. Прецеждаме спагетите и ги слагаме в подходяща чиния. Отгоре ги поливаме със соса и ги разбъркваме внимателно.
  5. Сервираме веднага.

 *ал денте (al dente) - италианска фраза, отнасяща се към паста или друга храна, която се готви до тогава, до когато оказва лека съпротива при сдъвкване, но не е мека или преварена.