Продукти
-
1
щипка
черен пипер
-
1
щипка
сол
-
30
г
топено сирене
-
250
г
спанак
-
200
г
заквасена сметана
-
80
г
сирене синьо
-
400
г
макарони
-
0,5
с.л.
зехтин
-
1
л
вода
-
1
глава
лук
-
4
листа
босилек
Начин на приготвяне
- Нарязаният на ситно лук се запържва в малко зехтин.
- Спанакът се измива и се попарва с гореща вода.
- Пастата се приготвя според указанието на опаковката в леко подсолена вода.
- Добавят се синьото сирене, топеното сирене, сметаната и спанакът.
- Оставя сена слаб огън за 15-20 минути.
- Пастата се сервира със соса.
- Овкусява се със сол, черен пипер и свеж босилек.