Паста с трюфели и манатарки

Продукти

  • 50 г пармезан
  • 1 глава лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • сол
  • зехтин
  • 1 средноголям трюфел
  • 100 г пресни манатарки
  • 50 г масло
  • 1 пакет паста

Време: 25
Ниво: лесно

Large pasta s tryufeli

Начин на приготвяне

1. Разтопяваме маслото на тиган, задушаваме ситно нарязания лук и чесън, сол и манатарките, нарязани на парчета, за около 5 мин.

2.  Сваряваме пастата според указанията и я изцеждаме и добавяме в тигана, разбъркваме добре и отгоре настъргваме пармезана, за да се разтопи.

3. Сваляме от котлона и сервираме в чинии. Отгоре настъргваме трюфела на тънки шайби. По желание може да украсим със стръкове прясна мащерка. Сервираме с охладено бяло вино.

** По желание може да се приготви и със сушени манатарки. Необходимо е да ги накиснем предварително или да ги натрошим сухи в тигана, но като добавим от водата на сварената паста, за да се получи сос.