Паста с рукола, спанак и прошуто

Продукти

  • 200 г паста пене
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 250 г рукола
  • 100 г спанак
  • 100 г прошуто крудо
  • 25 г босилек
  • зехтин

Време: 45 мин.
Ниво: професионално

Large pasta s rukola spanak i proshuto

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пастата в подсолена вода. 
  2. Нарязваме чушки и лук и ги задушаваме в малко зехтин. Когато омекнат, добавяме рукола и спанак, подправяме със сол и черен пипер и задушаваме за 2-3 минути. 
  3. Прецеждаме пастата и я добавяме към зеленчуците и сипваме пастата. 
  4. Сервираме пастата заедно с малко босилек и прошуто.