Продукти
-
50
мл
бяло вино
-
6
с.л.
доматен сос
-
150
г сирене
бурата
-
зехтин екстра върджин
-
черен пипер
-
сол
-
пресен
босилек
-
2
средни
жълти домата
-
3
средни
червени домата
-
10
чери доматчета в различни цветове
-
500
г
паста от нахут
-
1
глава
чесън
Начин на приготвяне
1. Нарязваме доматите на две и ги нареждаме в тавичка, обърнати нагоре с отрязаната страна. Срязваме главата чесън на две равни половини и също слагаме обърнати нагоре. Поръсваме сол, листа пресен босилек, доматен сос, бяло вино и зехтин.
2. Запичаме доматите за около 30-40 мин на 200 градуса или до готовност - докато течността се изпари и леко сгъсти. Не разбъркваме. По време на печенето обръщаме чесъна надолу с отрязаната страна.
3. Изваждаме от фурната и отстраняваме листата босилек и главите чесън. По желание може да оставим скилидки от изпечения чесън и да го смачкаме с вилица.
4. Сваряваме предварително пастата според указанията. Препоръчваме паста от нахут Barilla Casarecce, но може да направите ястието с паста по Ваш избор.
5. Добавяме пастата в тавата, като не разбъркваме много. Добавяме сиренето бурата, като го нарязваме на 4-5 едри парчета. Украсяваме с листа пресен босилек и поливаме със зехтин на вкус.