Продукти
- за пюрето:
-
сол
на вкус
-
1
с.л.
масло
-
1
к.ч.
прясно мляко
-
5
картофа
- за яйцата:
-
сол
-
10
г
масло
-
6
яйца
Начин на приготвяне
- За пюрето: Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги отцеждаме.
- Намачкваме картофите с ръчна преса и към тях прибавяме затоплените масло и мляко.
- Разбъркваме добре и посоляваме на вкус.
- За яйцата: Загряваме тиган с дебело дъно и слагаме маслото в него.
- Счупваме внимателно яйцата, за да не се разтече жълтъкът. Посоляваме на вкус.
- Яйцата са готови, когато белтъкът се стегне.
- В голяма чиния слагаме пюрето и върху него яйцата.
- Сервираме горещи, по желание поръсени с червен пипер.