Пържени филийки с кленов сироп

Продукти

  • 3 яйца
  • 270 мл. прясно мляко
  • 500 г хляб сух
  • 2 г сол
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. захар
  • 30 мл. олио за пържене
  • кленов сироп

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large parzheni filiyki s klenov sirop

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме хляба на филийки с дебелина около 1,5 см.
  2. В купа размиваме брашното в 20 мл. от млякото.
  3. При непрекъснато бъркане, прибавяме едно по едно яйцата, солта и захарта.
  4. В друга купа слагаме останалото прясно мляко.
  5. Потапяме филийките  за кратко в прясното мляко, след това в яйчната смес.
  6. Пържим до златист цвят в сгорещеното олио.
  7. Филийките сервираме топли, поляти с кленов сироп.